Do kloboučku hop



K vytvoření hračky „Hop do kloboučku“ potřebujete nutně ruličku, provázek a korálek. Dále pak nůžky, štětec, barvy, sešívačku, lepidlo, barevné papíry a lak na vlasy. Ostatní potřeby se dají variovat, ale o tom dále v popiskách. Korálek je potřeba, aby byl trochu větší a dal se provlíknout. Velikost je potřebná z toho důvodu, aby na procházku při hře vytvářela odstředivou sílu a korálek na procházku bylo možné řízeně rozhoupat. Další detail je délka provázku – musíme počítat s tím, že část provázku padne provlečením do ruličky. Zbylá délka procházku pak ovlivní obtížnost vhození korálku dovnitř. Čím delší, tím to bude těžší.




Provázek provlíkneme korálkem a uděláme uzlík. Stejně tak druhý konec provázku provlíkneme ruličkou a uděláme také uzlík.



Teď přichází na řadu sešívačka, kdy ruličku na jednom konci zcela zmáčkneme a sešívačkou zasponkujeme provázek. Také je možné konec procházku a znáčknutí ruličky zafixovat lepící páskou.



Zdobící fáze – zde je možné nazdobit ruličku jakýmkoliv způsobem. Jedno barevně, pastelkami, barvami, ornamenty, stylizovat do zvířátka…



Pokud jste si zvolili variantu zvířátkovou, je pro lepší efekt dobré vymalovat i vnitřek ruličky – tedy pusinku.


Dobrou vychytávkou je lak na vlasy – tempera na ruličce by stále barvila, i po zaschnutí. Pokud ale barvu přestříkáte nejobyčejnějším lakem na vlasy, tak už barvit nebude. Lak na vlasy je možné nahradit tekutým lepidlem. Je to varianta obtížnější, ale lepidlo po zaschnutí vytvoří lesklí efekt.


Na barevný papír si nakreslíme pacičky, nožičky a na bílí a černý papír si nakreslíme oči (bělmo a čočky) a vystřihneme.



Vše nalepíme lepidlem (jde to samozřejmě i pomocí tavící pistole) a můžeme začít hrát. Komu se povede vhodit korálek dovnitř na poprvé?!

1 komentář:

  1. And reports indicate in style trading platforms added tens of millions of recent accounts within the first 4 months of the yr . Like the course of the pandemic itself, the long run} availability of playing is unknown and unpredictable. This paper critiques proof thus far on the casino.edu.kg impression on individuals of those effects. Gambling sites are open 24/7, giving folks the chance to play night time and day.

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com