Pejsek


Variantu dalmatina vytvořila žačka třetí třídy.


Na výrobu pejska budeme potřebovat dvě ruličky, tavnou pistoli nebo tuhé lepidlo, temperu, dle zvolené srsti, nůžky a kousek tvrdého papíru. Pak už záleží na zdobení – může zvolit bílý nebo barevný papír nebo provázek.

Při variantě jezevčíka použijeme jednu dlouhou ruličku – například z papírových utěrek, nebo spojíme dvě dohromady, takže potřebuje tři ruličky. Ruličky nejlépe spojíme papírovou lepící páskou nebo tavnou pistolí. Ale  pozor ! ruličky nemají pokaždé stejný průměr. Je mnoho druhů velikostí. Návod jak spojit ruličky je níže. 


Jednu z ruliček přestřihneme v půlce. Při výrobě varianty jezevčíka necháme ruličku celou a na tělo nepoužijeme jednu ruličku, ale dvě – nebo jednu dlouhou.


 Pomocí tavné pistole připevníme hlavičku na tělo asi v jedné třetině těla.


Ruličky uzavřeme pomocí tvrdého papíru. Ruličku postavíme na papír, obkreslíme a vystřihneme.


Na ruličku naneseme silikon a přilepíme vystřihnutá kolečka.


Pak začneme pejska zdobit. V případě že jsme vybrali variantu Komondora si nejprve nastříháme zásobu provázků, které si naměříme na požadovanou délku srsti. Na tělíčko naneseme proužek silikonu a nalepujeme provázky. Střed provázku nalepíme na proužek silikonu.


Pak to samé uděláme i s hlavičkou. Když už nám proužek silikonu zaschne a pořád mámě srst řídkou, naneseme další vrstvu silikonového proužku. Aby nám model pejska lépe držel, můžeme jej z každé strany podložit například tužkama (těma co se nekutálí – ty co mají hrany)


Teď následuje hra na psího kadeřníka…


Bílý papír, který nám zakryl otvor ruličky, natřeme barvou odpovídající srsti.


Na tvrdý papír si načrtneme nožičky – stačí nakreslit jednu, tu vystřihnout a tři krát obkreslit – budou pak všechny stejné. Při jiných variantách pejsků je třeba vytvořit si i ouška.




Není to moc vidět, ale ty nožičky tam jsou … dokreslíme očka a čumáček. Pokud jsme barvili celé tělíčko temperou, je dobré zafixovat barvu lakem na vlasy. Pak přestane barva barvit ruce při doteku.


NÁVOD JAK SPOJIT DVĚ RULIČKY NA VARIANTU JEZEVČÍKA







Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com