BUGATTI T35 ELIŠKY JUNKOVÉ


Úkol je inspirovaný českou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou, která byla jedinou ženou v historii Gran Prix. Eliška závodila ve vozech Bugatti, zejména v modelu T30, T35.



Patří mezi nejvýraznější ženy ve své době na světě a v roce 2019 byla za to vyznamenána prezidentem České republiky in memoriam medailí za zásluhy.




Na ruličku uděláme řezákem, nebo nůžkama tři řezy, které tvoří písmeno H. Řezy jsou asi 1,5 cm od sebe vzdálené a 3 cm dlouhé. Od okraje ruličky je asi 2,5 cm.  Měření podle pravítka není ale vůbec nutné, vše jde udělat tak nějak přiměřeně.





Prořezané části otevřeme a teď už nám tvoří přední sklo a opěrátko „jako od sedadla“. Přednímu sklu můžeme zakulatit rožky.  Části nasměrujeme tak, aby byly mírně položené na jednu strany. Aby imitovaly naklonění předního skla a opěrátka sedadla. 



Následně si narýsujeme kolečka našeho autíčka. Průměr je asi 2,5 cm. Můžeme použít kružítko, nebo zkusíme udělat takové kolečko od ruky. Narýsujeme – nakreslíme jedno, vystřihneme a pak obkreslíme, aby byly všechna kolečka stejná.


Na karton nebo tvrdý papír (v tomto bodě je možné použít i tvrdý papír) obkreslíme ruličku, vystřihneme a tyto části nám poslouží jako zakrytí otevřených částí ruličky – na obrázku se tyto části, v holčičí znalosti části aut, jmenují předek a zadek.


Kolečka nabarvíme na černo fixou, nebo temperou a také lze nalepit na karton černý papír. Kolečka není dobré dělat pouze z tvrdého papíru, jelikož ani tvrdý papír není dost tvrdý, aby udržel celé autíčko a kolečka by se podlomila.


Do prostředka koleček je potřeba nyní udělat dírku. Velikost dírky je taková, aby se dala tudy protáhnout špejle.


Špejli zavrtáme do dírky a malinkato necháme na druhé straně vyčuhovat.



Vyčuhovaný kousek zakápněme tavící pistolí.


Na ruličce najdeme část, kterou bychom považovali za podvozek. Je to přesně na druhé straně ruličky než je přední sklo a opěrátko. Do této části uděláme řez – příčný řez, který je asi 2,5 cm od kraje a asi 3 cm dlouhý. Na druhé straně uděláme to samé.




Špejli s kolečkem nacpeme dovnitř řezu. Tím vznikne efekt „zapuštěných kol“… sníženého podvozku…


Špejli zatáhneme tak, aby kolečko naléhalo na ruličku a na druhou stranu špejle naznačíme délku, kterou potřebujeme na druhé kolečko. Každá rulička je jinak velká a je třeba vše naměřit přímo na špejli.


A střih… na zastřihnutý konec nasadíme druhé kolečko a zakápneme tavící pistolí.


Nyní zakryjeme předek a zadek. Části už máme vystřihnuté… na ruličku naneseme silikon a zalepíme.


Ruličku nabarvíme na požadovanou barvu autíčka a začneme dotvářet detaily. Tato část je už na každém podle fantazie, podle zvoleného modelu …



Přední světla jsou vytvořena z korálků. 


Volant je pak dotvořený kolečkem na špejli a to stejnou technikou jako kola autíčka. Připevněný je silikonem na bocích, jak je naznačeno na obrázku.




 Zadní náhradní pneumatika vzadu na vozu je podlepena korálkem a připevněna silikonem.




1 komentář:

  1. It’s additionally unclear which different advert classes have been paused. Pay off as a lot as you'll be able to|you probably can} –Consider promoting a few of your valuables like jewelry, electronics or memorabilia. Don’t sell your automobile if it offers you transportation to work. The longer you wait, the more harmful the situation with bookies and 카지노 사이트 mortgage sharks turns into and the more curiosity you rack up through credit score accounts.

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com