Můj mobil



Na výrobu vlastního mobilu potřebujeme: kousek kartonu, černý papír, nůžky, pastelky nebo barevné papíry, tuhé lepidlo.


Na karton si načtrtneme tvar mobilu (nebo obkreslíme skutečný telefon)


Od naše náčrtku odskočíme zhruba dva centimetry a znovu zakreslíme tvar mobilu. Okraje nekreslíme směrem dovnitř, protože pak by byl mobil moc malý. Okraje je lepší mít širší než užší, to by se pak mohly trhat.


Zakulatíme rohy.


Vystřihneme střed tak, aby zbyl jen samotný lem/okraj. Střihat střed a zároveň karton je dost náročné a je velká pomoc použít řezák.


Nyní je možné se rozhodnout. Můžu kartonový lem/okraj nazdobit pastelkami, nebo nabarvit. Zde je zvolena varianta dozdobení barevným papírem. V tom případě nás kartonový lem/okraj obkreslíme.


Bílý papír pak poslouží jako výměnná obrazovka. Tedy obkreslíme vnější okraj našeho lemu/okraje. Pak ručně všechny strany zmenšíme asi tak o centimetr a půl. Je to proto, aby se obrazovky daly zasunout, byly pod krajem a zároveň nevypadávaly ven. Jednu si vystřihneme a pak několikrát obkreslíme, aby byly všechny obrazovky stejné. Dáme bokem a vyčkáme, až bude jejich čas.


Na černý papír pak obkreslíme vnější okraj kartonového lemu/okraje. To bude budoucí zadní strana a zároveň ze předu „vypnutá obrazovka“.


Lepidlo nebo silikon z tavící pistole na karton naneseme pouze na okraj, tam jak je naznačené černou fixou. Část s modrými čáranci pak naznačuje, kde lepidlo nebude. Lepidlo se ale nanáší pouze na tři strany, tak jak je naznačené na obrázku. 


Lepidlo dáváme na okraj proto, aby se daly pak zasunovat výměnné obrazovky.


Pak nalepíme černou obrazovku, ale POZOR ! barevný okraj namažeme lepidlem všude, ale černý papír z jedné z kratších stran necháme úplně  bez lepidla – to abychom mohli zasunovat další „obrazovky“. 



Mobil pak dozdobíme podle fantazie.


Vrátíme se k bílým obrazovkám. Teď je čas na veškerou fantazii…


Můžeme namalovat naše vysněné pozadí obrazovky, selfie s kamarádem nebo kamarádkou. Velký zážitek, vytvořit vlastní hru, nebo zkusit vymyslet vlastní apky, například aplikaci co čte myšlenky. Navrhnout výstižnou a dobře zapamatovatelnou ikonu aplikace je dnes velmi ceněným designem.


Obrazovky pak našupeme za okraj a mobil je na světě !



Výtvarný úkol se dá rozšíti také na vlastní tablet, nebo zdůraznit vytváření designu aplikací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com